James Franklin Reynolds

James Franklin Reynolds

Birth
Dublin, Wayne County, Indiana, USA
Death 16 May 1925 (aged 78)
Hancock County, Indiana, USA
Burial Mount Comfort, Hancock County, Indiana, USA
Memorial ID 22256556 · View Source
Suggest Edits

Declaration for Invalid Army Pension
State of Indiana County of Hancock} SS,

On this 13th day of November, A.D. one thousand eight hundred and sixty five, personally appeared before me, Henry L. Swope, clerk of the Circuit Court, within and for the County and State aforesaid,James F. Reynolds aged 19 years, a resident of Wallpole, in the County of Hancock, in the State of Ind., who, being duly sworn according to
law, declares that he is the identical James F. Reynolds, who enlisted in the service of the United States at Indianapolis, county of Marion,State of Indiana, on the 19 day of Dec., in the year 1863, as a Private in Company I commanded by Capt. Haney, in the 131st Regiment of Ind. Vols, in the war of 1861, and was honorably discharged on the 30 day of Sept, in the year 1865; that while in the service aforesaid,and in the line of his duty, at a place called Murfeesboro, in the State of Tenn, on the 14 day of Dec., 1864, he was wounded in action by a Minnie Ball which entered the Arm above the elbow fracturing his elbow joint of right arm. That he was in Hospital No. 1 Murfeesboro
Tenn from Dec 14, 1864 to about March 1865 and in No. Five Hos'Nashville, Tenn. From March 15.65 to 31st, 65

Discharged by reason of S. A War Dept. May 3rd 1865.

Since leaving the hospital he has resided in the County of Hancock,in the State of Ind. And his occupation has been none since disabled when enrolled he was a farmer. And for the purpose of prosecuting his claim, he hereby appoints L. B. Wilson of Washington D.C., his
attorney in fact, with power of substitution, and with authority to receive his pension certificate. He requests that his pension be paid at Indianapolis State of Ind. His Post Office address is Walpole,County of Hancock, and State of Ind. James F. Reynolds

Witnesses: Henry B. Campbell, John W. Reynolds

*******


Department of the Interior
Bureau of
Pensions
Washington, D.C., January 2, 1915.

Sir: Please answer, at your earliest convenience, the questions enumerated below. The information is requested for future use, and may be of great value to your widow or children. Use the inclosed envelope, which requires no stamp. Very respectfully,James F. Reynolds, Greenfield, Ind. 68284 Civil War RR2

No. 1. Date and place of birth? Answer Dublin Wayne Co., Ind

The name of organization in which you served? Answer. 13 Ind. Cav.131 Reg. Co. I

No. 2. What was your post office at enlistment? Answer. Fortville, Ind

No. 3. State your wife's full name and her maiden name. Answer. Sarah Reynolds (The maiden name was Reynolds. A distant cousin)

No. 4. When, where, and by whom were you married? Answer. Squire Oliver P. Hasting, date 23 Jan. 1881, in Hancock Co., Ind.

No. 5. Is there any official or church record of your marriage? I have an official record by the Justice of the peace. I have it in my possession.

No. 6. Were you previously married? If so, state the name of your former wife, the date of the marriage, and the date and place of her death or divorce. If there was more than one previous marriage, let your answer include all former wives. Answer. Yes. Jennie Reynolds. Her maiden name was Jennie Lawrence. Date Feb. 22, 1871. Died May 3, 1880 Hancock Co., Ind.

No. 7. If your present wife was married before her marriage to you,state the name of her former husband, the date of such marriage, and the date and place of his death or divorce, and state whether he ever rendered any military or naval service, and, if so, give name of the
organization in which he served. If she was married more than once before her marriage to you, let your answer include all former husbands. Answer. James Ware. Married March 23, 1871. Died March 22, 1880. No he did not.

No. 8. Are you now living with your wife, or has there been a separation? Answer. We are living together.

No. 9. State the names and dates of birth of all your children, living or dead.

Answer.1. Walter E. Reynolds, Dec. 20, 1872 is living.
2. Arthur Reynolds, born Feb. 10, 1874, Died in October 5, 1876
3. Clara M. Reynolds born April 26, 1876, is now living.
4. Nellie F. Reynolds, Jan 14, 1878, Died Oct. 29, 1905

Signed, James F. Reynolds


Family Members

Parents
Spouses

Inscription

13 Ind. Cav. Co. I 1863-65

Gravesite Details shares stone with Sadie P Reynolds, infant son Reynolds, Nancy J Reynolds and Arther E Reynolds

Sponsored by Ancestry

Advertisement

Planning a visit to Mount Gilead Cemetery?

Advertisement

Advertisement

  • Maintained by: L N H
  • Originally Created by: Girl Scout
  • Added: 16 Oct 2007
  • Find A Grave Memorial 22256556
  • Find A Grave, database and images (https://www.findagrave.com : accessed ), memorial page for James Franklin Reynolds (12 Nov 1846–16 May 1925), Find A Grave Memorial no. 22256556, citing Mount Gilead Cemetery, Mount Comfort, Hancock County, Indiana, USA ; Maintained by L N H (contributor 46910074) .