Advertisement

 Jaap Mollema

Advertisement

Jaap Mollema

Birth
Netherlands
Death 8 Aug 2013 (aged 46)
Amsterdam, Amsterdam Municipality, Noord-Holland, Netherlands
Burial Cremated, Ashes given to family or friend
Memorial ID 130920240 View Source
Suggest Edits

Jaap Mollema, beter bekend onder zijn pseudoniem Professor Drs. G.B.J. VanFrikschoten, stierf te vroeg op 46-jarige leeftijd. De oprichter van anti-establishmentwebsite ''Amsterdam Post'' werd op zijn fiets aangereden door een vrachtwagen en overleed ter plekke.

Eén dag voor zijn dood kondigde ‘ome Frik', zoals hij door volgers, fans en vrienden vaak werd aangeduid, op zijn website aan zich verkiesbaar te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014.

Volgens de ‘Professor' leed de gemeente Amsterdam onder het ‘linkse bolwerk' van de PvdA. Daar moest volgens VanFrikschoten verandering in komen: op Twitter meldde hij woensdag dat hij met de fiets op weg was om diezelfde avond nog de oprichtingsvergadering van zijn nieuwe partij te leiden.

Professor Drs. VanFrikschoten stond bekend als ‘bezorgde burger', een blogger met een duidelijke mening, op wiens website Amsterdam Post vaak protesten tegen de gevestigde orde te lezen waren. Volgers vergeleken hem met Pim Fortuyn.

VanFrikschoten was zich hiervan zeer bewust: de bekendmaking van zijn politieke plannen sloot hij af met een quote van Fortuyn: ‘Ik heb er zin an!'.
Net als Fortuyn, heeft hij de politiek nooit gehaald.

Velen waren geschokt door zijn dood, velen zijn dat nog.
R.I.P. Van Frikschoten

Flowers

In their memory
Plant Memorial Trees

Advertisement

Advertisement